23 september 2012 Hemma igen efter en fullständigt fantastisk vecka i Toscana.

Hemma igen efter en fullständigt fantastisk vecka i Toscana med massor av mat, vin och kultur. Att studera italienarnas gränslösa stolthet över sin mat, sina råvaror, smaker, dofter…. är som att vara på den mest storslagna opera.

Mer än någonsin känner jag att vi har massor att lära av deras stolthet och kunskap om råvaror och hur man ska hantera maten och måltiden. Vi har fantastiska råvaror i det här landet Sverige. Vi har vår allemansrätt, vår rena natur och i princip gratis mat men vi saknar stoltheten över det vi har. På närproducentsmarknaden i Florens såldes små 250 grams burkar med rosenmarmelad för 12 euro.

Stånden i saluhallen dignade av Karl Johansvamp. I princip all torkad Karl Johan kommer från Sverige och Värmland. Där fanns inlagd svampfantasi, syltad svamp, konserverad svamp, …. Mycket av det som vi ratar här används till de ljuvligaste rätter där.

Dela