CUCINA POVERA

”Fattigmanskost”

Lättlagad och billig mat…

De gamla ordspråken ”Att trolla med knäna”, ”Koka soppa på en spik” och ”Nöden är uppfinningarnas moder” kommer från tider då kunskap och fantasi var avgörande om familjen skulle överleva eller inte.

I Italien är Cucina Povera (fattigmanskost) högsta mode idag, liksom den svenska husmanskosten som serveras på de fina krogarna.

Den enkla, men smakrika maten som med stor kärlek och noggrannhet tillreddes och vars recept var familjens hemlighet i flera generationer börjar nu göra renässans i de svenska köken.

Att ha kunskap om hur man med kärlek till råvaror och matlagningens ädla konst kan skapa kulinariska rätter trots små resurser är en gåva.

Att planera sina inköp väl, undvika impulsköp, ha god koll på matpriser och extraerbjudanden, utnyttja de råvaror man har och även nyttja naturens skafferi som tillskott är några tips för en kostnadsmedveten mathållning.

Under den här fliken kommer vi efter hand lägga in recept som erbjuder billiga, mättande och energigivande rätter, ett svenskt Cucina Povera, för dig som har begränsad ekonomi eller vill lägga dina pengar på annat än mat.

Grötrecept  Sopprecept  Äggrätter  Recept på varma smörgåsar 

Potatisrätter  Pastarätter  Fiskrätter  Gryterecept  Pajrecept  Dessertrecept