7 maj 2013 Nyöstertorpet, Gävle, Slow Food Gästriklands årsmöte

 

Slow Foods årsmöte på härliga Nyöster Torp. Vilken kväll. Fantastiskt väder, ljuvligt fågelkvitter och torpets fina trädgård.

Efter årsmötesförhandlingarna hade vi fått den stora äran att stå för menyn. Vad passar bättre än en meny baserad på naturens fantastiska skafferi. Nässelsoppa med vaktelägg, kirskålsbröd och brytbröd med ost och vitlök, två kryddsmör – ett med skogslök och ett med libbsticka, älggräsdricka. Som liten avslutning serverade vi hallonpannacotta.

Till kaffet bjöd vi på en liten söt och seg blåbärskaka. Samtliga recept kommer att finnas efter hand på vår hemsida. Under kvällen hade Anita ordnat ett fullständigt fantastiskt lotteri. Lottpris 20:-, alla vann.

Vilket vinstbord. Bara fantastiska priser från Diléns, Epi, Berglunds bageri, Vårt Skafferi Sverige, Trollharens fisk mfl. Härlig kväll.

Dela